Revejakt

Image

Lørdag 8.mars var det igjen tur ut for å prøve å lokke på reven. Igjen tok jeg turen til den gamle leirduebanen, og forholdene i dag var mye bedre. Dro ut litt over 6 på ettermiddagen for å lokke, og det var fin temperatur, oppholdsvær og lite vind. Vi prøvde å gå så stille som mulig inn til der vi skulle ligge, og få ord ble sagt mens vi gikk inn.

Image

På vei opp til leirduebanen, og plassen vi tenkte å lokke.

Vi kom oss på plass, og la oss til for å lokke. I det jeg begynte å lokke så kom det nesten med en gang to kråker som fløy litt rundt oss og var nyskjerrige. Så satt de seg til i toppen av et tre på rundt 200 meters avstand. Tenkte at vi kunne prøve å ta en av de på slutten av ettermiddagen om ikke reven kom.

Image

Her ser vi utsikten fra der vi lokket. Kanskje litt kort avstand over til trærne på andre siden.

Vi lokket i rundt 40 min uten at vi så eller hørte rev, og gav til slutt opp. Tenkte at da kunne vi kanskje prøve oss på en av kråkene, men de var også dratt videre.

Image

Veien inn til lokkeplassen.

 

Søndag 9.mars prøvde vi oss en annen plass, med litt mer åpne områder, og større avstander. Været var også denne dagen nærmest perfekt, og jeg hadde en god følelse før vi startet. Vi dro ut rett rundt lysning, og listet oss inn på plass for å lokke. Også i dag når jeg startet så kom det ganske raskt en del kråker, men disse satt seg sånn at vi ikke så de. Jeg fortsatte å lokke, og det kom stadig fugler flyvende forbi. Rett etter den ene lokkesekvensen, så hørte vi et voldsomt leven fra noen kråker til høyre for oss, og hørtes nesten ut som noen andre som lokket, det hørtes ut som om kråka ble drept. Da håpte jeg at reven var på vei, men heller ikke denne gangen lyktes jeg med lokkinga. Er sikkert noe jeg gjør feil, men med tanke på at kråkene har kommet, så er det sikkert noe fremgang.

Håper å få dratt ut en tur til på lørdag nå.

På søndag 16.mars er det tid for utstilling med Balder, og jeg gleder meg veldig nå. Håper dette går bra, er 11beagler som skal i ringen, og håper på en fin debut for Balder.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Revejakt

 1. Anonym sier:

  Synd det ikke har blitt noe rev ennå. Et tips kan være å prøve brunst bjeff til reven. Vet ikke hvordan det ligger an nede i sør men pleier å funke der jeg jakter på denne tiden av året. Dersom det fortsatt er sporsnø anbefaler jeg også å forsøke å lokalisere et aktivt hi som man kan lokke ved. Da vet du i alle falle det er rev i omegn.

  Lykke til!
  (og husk, den som gir seg er en dritt!)

  • stefanesdar sier:

   Takk for tips. Skal prøve å teste det:) her er det fryktelig lite snø igjen. Men vet det er en del rev i området:) var ute på lørdag og, da hørte jeg et revebjeff i nærheten. Har du fått skutt mye rev denne sesongen?:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s