Tur på skytebanen og lokkejakt

Lørdag 1.mars var det klart for en tur på farvannet skytebane for å skyte inn rifla med den nye ammunisjonen jeg har kjøpt. Kjøpte Partizan ammunisjon fra XXL. Billig treningsammunisjon som jeg gav 5.49kr per skudd for både helmantel og blyspiss. Blyspissen er nok helt kurant til rev.

Image

Rifla jeg bruker, en Tikka T3 lite ss i .308W med a-tec demper og en Bushnell Legend 3-9X50 kikkert.

Image

Partizan ammunisjonen, 180grains ammo, som helt sikkert funker fint til reven. Har lest at den kan gi litt mye ødeleggelse i et rådyr.

Har aldri vært på farvannet før, så jeg var spent på dette nye anlegget. Det var utrolig flott, og ikke minst enormt. Jeg kom rundt halv 12, og det var bare rundt 4-5stykker der fra før, så jeg hadde god plass. Fant meg en passende plass, og la meg ned for å skyte inn rifla med helmantelen. Jeg var spent på om den ville ligge langt unna, men første skuddet viste at den kun lå litt høyt i forhold til tidligere ammunisjon,  og skuddet traff en 7’er.

Fikk stilt ned siktet, og var fornøyd med innskytinga. Skuddene gikk ikke helt jevnt, men det skyldes nok meg som skytter. Etter at jeg hadde skutt inn, så tenkte jeg å teste et par 5-skudds serier liggende uten tofot.

Image

Bilde av første 5-skudds serie. Det viser at jeg har godt av treninga, og kan bli MYE bedre til å skyte. Alle skuddene var innenfor det sorte, så helt forferdelig var det ikke, men skal bli flinkere til å gå på skytebanen å trene.

Så var det dags for å teste hvordan blyspissen gikk i forhold til helmantelen(selv om jeg egentlig kunne bare kjøpt blyspiss i alle skuddene), og de gikk dønn likt som helmantelen.

Image

Her har jeg tatt bilde av de to skuddene med blyspiss, og jeg kan ikke klage på at de går så jevnt med helmantelen.

Jeg bestemte meg også for å trene på stående skyting, da dette er noe jeg har gjort LITE. Det gikk så som så, og merker jeg ikke er helt trygg på dette.

Image

Her er bilde av de tre første stående skuddene mine(de to i midten er fra blyspissen), dette var ikke helt bra. 8’eren var første stående skuddet, og de to utenfor var de neste. Skjøt flere skudd stående, og det var en god blanding av skudd innenfor det sorte, og utenfor. Dette MÅ jeg trene mer på. Har som mål å klare storviltprøven stående i år. (Kanskje ikke helt realistisk).

Testet også ut hvordan rifla gikk uten demperen, og den lå litt høyere enn med, og de to skuddene gikk inn på 7’eren.

Jeg brant av rundt 50skudd, og det var en veldig fin dag på skytebanen, og masse hyggelig folk der. Jeg fikk litt tips om stående skyting, og jeg kommer helt klart til å fortsette å skyte der.

I dag var jeg en tur på lokkejakt etter reven, og jeg var på den gamle leirduebanen i vennesla. Været var begredelig, med regn og sludd og snø om hverandre, så det var nok ikke helt optimale forhold å lokke i. Jeg kom inn til leirduebanen, og fant meg en fin plass å ligge, og la meg til og begynte å lokke. Jeg lokket i rundt 20-30 sekund, og stoppet opp og tok en liten pause. Lokkefløyta jeg bruker er en Crit’r call pee wee, og lyden bar skikkelig. Var ikke noen særlig reaksjoner, og jeg fortsatte å kalle der jeg lå. Jeg så ingenting, men etter hvert som jeg lå lenger, så «så» jeg bevegelser over alt, og trodde hele tiden jeg så rev. Jeg følte også jeg hørte bjeffing, men det var sikkert bare innbillning det og. Da det begynte å mørkne gav jeg opp uten å ha sett snurten av noe dyr, og begynte å gå utover, på veien inn og ut så jeg ganske mye revespor, så det tyder på at det er rev i området. Trikset med lokkejakt på rev er å sitte med vinden i ryggen, og vinden i dag var utrolig skiftende, og da jeg begynte hadde jeg en svak vind i ryggen, men den byttet på å blåse mot meg forfra, og komme bakfra.

Jeg tror ikke lokkinga mi var helt perfekt, og med litt øving vil nok denne bli bedre, og sjansene for rev vil øke. I tillegg kan været være bedre, og herfra kan sjansene bare øke føler jeg. Det var utrolig spennende, og jeg kommer til å fortsette med lokkejakten. Målet mitt er minst en rev før sesongen er over. Jeg tok desverre ingen bilder fra turen, da det regnet voldsomt, og jeg synes det var greit å holde mobilen i lomma. Satser på en tur til denne uka.

Innbydelsen fra NKK sin utstilling i sørlandshallen kom i dag, og Balder skal i ringen kl. 10.00 på søndag 16.mars. Det blir utrolig spennende.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s