Første søndag i advent

I dag er det 1.desember, og første søndag i advent. Hva er da bedre enn en tur i skogen med hunden? På fredag kom det litt snø i høyden, og jeg var derfor spent på om det fortsatt skulle være noe snø igjen til turen i dag. Været har snudd helt om, og da jeg parkerte bilen var det åtte grader og sol, men en del vind. Jeg var ganske spent på hvordan Balder skulle være i dag, siden vi var på samme plass som forrige gang, og da virka han ikke veldig interessert.

Vi begynte å gå innover skogen, og fant en fin plass vi kunne sette oss, og slippe hunden. Balder føyk avgårde i 120 og det var tydelig at han hadde mer energi i dag. Etter at han hadde fått løpt av seg litt, begynte han å fokusere på spennende lukter, og det var tydelig at han fulgte lukter som var spennende. Balder var fullt fokusert, og han jobba godt på de forskjellige luktene, men etter at vi hadde sittet en stund så beveget vi oss videre.

Da vi fikk sluppet på neste plassen, så var Balder fort avgårde på noe spennende, og han jobbet godt på et spor, og forsvant over 200 meter ut til siden fra oss, og det er vel det lengste han har vært borte uten at han har fulgt sine egne spor tilbake. Så dette var bra. Etter at han hadde vært ute der og snudd, så bare det tilbake i stor fart, og så vidt innom og sjekket at vi satt samme plass før han forsvant ut motsatt retning, og var ute på 200 meter der og. Dette syntes jeg var veldig positivt. Han fikk mye skryt da han kom inn igjen da, og Balder virket også å være i bra slag.

Det var nå på tide med lunsj, og vi forflyttet oss til en velegnet bålplass. Vi fikk fyr på bålet, og begynte å gjøre klar til grilling av pølser, og Balder var i starten nyskjerrig på dette. Jeg hadde ingen forhåpninger om annet enn at han skulle sitte helt oppi oss så lenge vi holdt på med mat, men han syntes ikke dette var så veldig spennende, så han var i nesten konstant bevegelse mens vi spiste. Balder søkte rundt i alle retninger, og var på rundt 60 meters avstand på det meste.

Etter at vi hadde spist en god lunsj begynte vi å bevege oss videre i terrenget. Vi gikk noen hundre meter, og stoppet og lot Balder søkte ut, og gikk videre da han hadde holdt på litt. Jeg merket at han nå begynte å miste litt fokus, og var mer opptatt av pinner og isklumper, så vi hadde kortere stopp, og begynte å bevege oss i retning av bilen. Etter at vi hadde hatt noen stopp med lite fokus, begynte han plutselig å konsentrere seg igjen, og jobbe på spennende lukter. Han var ikke ute på de helt store lengdene, men det var tydelig at han syntes det var morsomt, og han jobbet godt.

I dag løp Balder 7,5km, så jeg er godt fornøyd med han. Det var igjen god fremgang, og vi fikk en kjempefin tur i strålende vær.

Image

Ikke så veldig mye som vitner om at det er vinter

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s